Luxxur stoffen

Onze stoffen collectie voor in en outdoor

Veel van onze in en outdoor banken worden uitgevoerd in één bepaalde kleur of stof. Dit doen we om de levertijd kort te houden en snel te kunnen leveren uit voorraad.
Wij bieden echter een groot assortiment aan materialen aan. Zo kun je op een indoor bank bijvoorbeeld velvet-stoffen, lederlook en andere stoffen die op onze website staan laten uitvoeren. In onze showroom hebben we een enorm ruime keus aan stoffen en kunnen we eigenlijk alles bestellen. Houd daarbij rekening met een levertijd van een artikel met deze stoffen van 4/6 weken.

Stof

Stof heeft over het algemeen onderling geen kleurverschil. Een stof wordt (meestal) in één kleur uitgevoerd en als je erover wrijft verandert de kleur niet, wel kan de vleug/richting van de stof het idee geven dat de kleur anders is. Dat gebeurt met name bij velvet/velours stoffen. Er zijn verschillende gradaties in zachtheid. Sommige stoffen zijn wat ruwer/harder dan andere. Wij proberen het in dit overzicht uit te leggen, maar of iets zacht of ruw is verschilt ook per persoon. De één vindt een stof namelijk al snel heel hard, terwijl het voor een ander niet hard genoeg kan. Je kan dit natuurlijk altijd “live” testen in onze showroom als je dat wil

Outdoor stoffen

In onze outdoor collectie hebben we 2 stoffen, de Odessey en Ibiza. 

Odessey is een gladde stof welke je vaak vind op jachten als stof om de kussens aan dek. Deze stof is gladder en wat dikker.   Odessey zit wat steviger omdat de stof dikker is en daarmee steviger. Ibiza zit wat soepeler. Hierdoor voelt de stof anders aan dan Ibiza, deze is wat zachter en soepeler en voelt ook zo aan. Dat merk je ook in het zitcomfort.

Onze stoffen zijn getest op duurzaamheid bij outdoor-gebruik, lichtechtheid, slijtage en zijn anti bacterieel. Daarvoor zijn technische scores die je hier kunt vinden (zie technische sheets). Onderstaand ook de stoffen in de leverbare kleuren en de benaming ervan. Let op, de kleuren wijken altijd wat af op foto. Daarom liggen de stoffen tegen elkaar aan zodat je de onderlinge verschillen beter kan zien. Dat zie je niet als de stoffen los gefotografeerd zijn Ibiza taupe is ook echt een beige taupe kleur, de Ash is grijs, licht midden grijs en Mouse is naar het antracite toe Odessey Toffee is licht beige, Odessey Ash is licht grijs en Odessey Antracite is ook echt Antracite. Maar het licht verandert de kleuren en lijken ze soms in de zon of in kunstlicht weer wat anders

Ibiza

Ibiza Taupe

Ibiza Ash

Ibiza Mouse

Odessey

Odessey Toffe

Odessey Ash

Odessey Antracite